Retete monti

Retete monti

luni, 24 iunie 2013

Cheesecake cu fructe de padure

A fost weekend asadar a fost si ceva dulce. Consider prajitura cheesecake o prajitura foarte fina si potrivita in orice ocazie. Se executa in doua variante : la cuptor sau la frigider. Eu am ales varianta mai fresh. Pare si este o prajitura simpla dar elaborioasa. Una peste alta merita incercata si va garantez ca o veti executa si a doua oara.Tin sa precizez ca am folosit o tava de tort detasabila de marimea 24 cm. Ajustati cantitatile in functie de masura tavii si alegeti masura tavii in functie de nr de persoane.
 
Ingrediente: 

Blat : 
  • 300 gr de biscuiti digestivi
  • 2 linguri rase cu fructoza / zahar ( am folosit fructoza 50% + stevia 50%)
  • 125 gr de unt

Crema:
  • 200 ml smantana dulce lichida
  • 400 gr de crema de branza 
  • 125 gr de crema de ricotta (poate fi inlocuita cu iaurt sau tot cu crema de branza)
  • 7 linguri cu fructoza 
  • 100 ml sucul de la fructele de padure decongelate
  • 10 foi de gelatina Paneangeli / 20 gr gelatina granulata Dr. Oetker
 Topping:
  • 400 gr fructe de padure congelate
  • 2 linguri cu fructoza 
  • suc de lamaie (dupa gust)
  • 2 foi gelatina / cca. 4 gr de gelatina granulata

Mod de preparare:
  •  scoatem fructele din congelator cu cel putin 1-2 h
  • maruntim biscuitii in robot peste care am adaugat fructoza si untul in prealabil topit si la temperatura camerei pana au devenit ca o pasta destul de tare
  • luam compozitia si o asezam in tava (tapetata atat pe baza cat si pe margini cu hartie de copt- in acest mod prajitura va avea un aspect mai uniform) si o uniformizam cu ajutorul unei linguri , dupa care o dam la frigider
  • intre timp montam frisca cu 2 linguri de fructoza si o dam si pe aceasta la frigider
  • pregatim gelatina (asa cum scrie pe produs) dupa care o lasam sa se raceasca- pret de cateva minute- pana ajunge la temperatura camerei
  • intre timp amestecam cu mixerul crema de branza cu 5 linguri de fructoza, adaugam sucul de la fructele decongelate si gelatina 
  • peste crema adaugam si frisca de la frigider dar de data asta amestecam totul cu un tel de jos in sus, nu cu mixerul
  • adaugam crema peste blat si lasam la frigider pana se intareste (cca. 1- 1, 5 h)
  • intre timp fierbem fructele de padure peste care adaugam cele 2 linguri de fructoza si putina zeama de lamaie, pret de 5 min atat cat sa se topeasca fructoza.
  • lasam sa se raceasca si in acest timp pregatim gelatina pe care o vom adauga cand fructele s-au racit
  • atentie sa nu fie compozitia calda caci va topi crema!!
  • cand toate acestea au fost indeplinite adaugam toppingul peste crema si mai lasam la rece celputin 3-4 h ( in regim de urgenta :) ) sau peste noapte in mod ideal.
  • va doresc spor la lucru si enjoy it!!:)





Remarci:
  • daca folositi zahar in loc de fructoza va trebui sa mariti cantitatea si sa potriviti dupa gust  intrucat fructoza este mai dulce decat zaharul !
  • daca folosim in scop festiv prajitura pentru invitati aunci este bine de stiut ca tava de 24 cm cu cantitatile de mai sus ne ajunge pt. 8-10 pers
  • pt. ca sa va iasa un cheesecake cu adevarat reusit trebuie sa cunoasteti bine tipul de gelatina cu care lucrati (sa il fi verificat cel putin o data inainte) : eu am folosit exact cantitatile mentionate de mai sus asadar pe mine clar nu aveti de ce sa dati vina:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu